Speciale Heemkundezondagen 2017 : zwart-witte nostalgie in Heists Radiomuseum

Heemkundezondagen zomer 2017  :

laat u tracteren op: zwart-witte nostalgie in Heists Radiomuseum

Juni is traditioneel de maand waarin de heemkundezondagen van start gaan. Speciaal daarom pakt het Radiomuseum, gehuisvest op de bovenverdieping van heemmuseum Die Swane aan het Heistse kerkplein op de berg, dit jaar uit met een mooie verzameling oude foto’s die een beeld geven van de radio- en televisiegeschiedenis van hier bij ons.  De presentatie is getiteld “Onze radio- en TV-geschiedenis in zwart en wit”.
Remy Waegeman, bezieler van het radiomuseum, wist een fraaie fotoreeks te verwerven die wonderwel past bij de collectie historische toestellen die er permanent tentoongesteld worden. Wie herinneringen heeft aan de oude Philips-,  SBR- of Erres-radio uit grootvaders tijd of zich nog iets kan voorstellen bij Tony Corsari en de TV-quiz “Honderdduizend of niets”, zal bij het zien van deze foto’s ongetwijfeld heel wat oude bekenden weten te ontdekken 

En wie goed kijkt, zal het zonder twijfel zelf ook opmerken: Een radio was een mooie en gegeerde prijs voor de winnaars van een TV-spelprogramma !

Vanaf 4 juni 2017 en elke zondag vanaf dan tot eind oktober in het Radiomuseum op de Heistse berg, telkens van 14 u. tot 18 u.  Gratis toegang.