Gezinsfietstocht WO I

Wat ?  Op zondag 17 augustus organiseerde erfgoedvereniging die Swane zijn jaarlijkse grote fietstocht, met dit keer als thema: “Merktekens van de Eerste Wereldoorlog in het land van Heist”.  Een mooie en op eigen tempo gereden gezinsrit, over een traject van 28 km. doorheen Heist, bracht ons langs  tal van plaatsen en plaatsjes, die in de eerste wereldoorlog een rol gespeeld hebben. Er daagden welgeteld 91 fiets(t)ers op!

Deelnemers, die de tocht op een andere dag wensen te doen,  kunnen nog steeds op zondagnamiddag een gratis boekje afhalen in het museum. Dit bevat naast een gedetailleerde wegbeschrijving ook verhalen en sprekende foto’s die betrekking hebben op de locaties in kwestie.  Naast fietsplezier krijg je dus ook een flinke portie Heistse geschiedenis voorgeschoteld, aangevuld met ongekende anekdotes en wetenswaardigheden uit de oorlog 1914-18, die 100 jaar geleden  in augustus begon.  

De tocht kan aan de hand van de routebeschrijving naar believen individueel gereden worden.

Wanneer ?  Op zondagen tot eind oktober 2014.  Start vanaf 14u.

Waar ?  Afhalen roadboek in  museum Die Swane, Kerkplein 24, Heist-op-den-Berg. Het boekje met de route,  verhalen en foto’s over WO I in Heist kan hier gratis verkregen worden.

Prijs van de fietstocht ? Gratis voor iedereen.

 

Meer Info ? www.heemkringdieswane.be