Bij de restauratie van de Swanepomp- Herinneringen aan de maker-kunstenaar Arthur Vereecke

Ter gelegenheid van de inhuldiging van de volledig gerestaureerde Swanepomp opent in heemmuseum die Swane, Kerkplein 24, 2220 Heist  op Open monumentendag  (10 september 2017) een heel speciale expo "Herinneringen aan Arthur Vereecke bij de restauratie van de Swanepomp".

De dienst  Cultuurbeleid van de gemeente, de gemeentelijke academie voor Beeldende en Toegepaste kunsten en de koninklijke heemkring die Swane huldigen de opnieuw stralende Swanepomp in het bijzijn van de vooraf ingeschreven genodigden die voormiddag met de nodige luister immers in, zoals dat hoort. 

Samenkomst omstreeks 11u aan de swanepomp, terug op zijn oude vertrouwde plaats. Aansluitend worden alle ingeschreven geïnteresseerden verwacht op een  academische zitting in de raadszaal van het Gemeentehuis (vroegere dekenij).

Er is ook mogelijkheid om de mooie en leerrijke expo "Herinneringen aan Arthuer Vereecke bij de restauratie van de swanepomp" te gaan bekijken in heemmuseum die Swane, Kerkplein 24. Deze toepasselijke gelegenheidsexpo loopt alvast iedere zondag tot en met eind oktober verder en is gratis te bezichtigen !..